Valberedningsutbildning

Valberedningen föreslår och årsstämman beslutar om styrelse. Det låter enkelt men med en valberedning som tar sin uppgift på allvar ligger det mycket arbete bakom. Valberedningens arbete är viktigt för att forma en styrelse som ska fungera på bästa sätt. Hur kan valberedningen bli mer professionell och vad krävs för att arbeta i en valberedning?

Syftet med den här utbildningen är att du ska lära dig mer om hur en professionell valberedning fungerar. Målgruppen är ledamöter i valberedningar och ägare. Under denna förmiddag får du en genomgång av valberedningens roll och ansvar: Från att ta fram kravprofil och vilken kompetens som behövs i styrelsen beroende på bolagets mål och vision till styrelsens sammansättning utifrån mångfald. Vi går dessutom igenom hur en arbets- och mötesplan för valberedningen ser ut.

Innehållet varvas med teoriavsnitt samt diskussion.

Margareta_2Margareta Neld, grundare och ägare av Neld International Consulting, leder utbildningen. Margareta är organisationskonsult, rådgivare, mentor/coach och har drygt 25 års styrelseerfarenhet som delägare och vd. Hon har startat upp och drivit svenska och
internationella företag inom ledar- och organisationsutveckling. Under 15 år har Margareta arrangerat styrelse- och ledarprogram för kvinnor i Women In Progress. Hon är ackrediterad lärare för StyrelseAkademiens kurs Rätt fokus. Margareta är medförfattare till boken ”Berättelser från styrelserum – mellan dinosaurier och pappersdrakar”.

Välkommen att kontakta Margareta Neld för offert! Mobil: +46 (0) 708-40 29 21
margareta@neld.se