Utbildning för styrelsementorer

Nya datum kommer 2017

För att styrelsearbetet ska bli mer professionellt och för att vidmakthålla hög kvalitet erbjuder Neld International Consulting utbildning för styrelsementorer. Det är inte alltid självklart vilken hållning en styrelseledamot ska ha i de frågor och beslut som tas på ett styrelsemöte. Därför är det ett värdefullt stöd att ha en erfaren person/mentor att ta upp styrelsefrågor med.

Vad krävs av en styrelsementor?
Du har gedigen erfarenhet av att sitta i styrelser och vill dela med dig av den erfarenheten. Du har ett intresse av att utveckla andra människor och bjuder på ett stort nätverk. Samtidigt vill du bidra till att styrelsearbetet blir mer professionellt.

Genomförande av utbildningenMargareta_2
Margareta Neld är kursledare och genomför utbildningen på två halvdagar mellan klockan 08.30 – 13.00 inklusive lunch. Mellan de två tillfällena ska deltagaren genomföra övningssamtal. Utbildningen genomförs centralt i Stockholm. Antal deltagare är begränsat till max sex personer. Efter utbildningen får deltagaren ett intyg över genomförd styrelsementorutbildning.

Utbildningens innehåll
– Syfte och mål med mentorprogram
– Mentorskap – mentorns roll, adeptens roll
– Planering av mentorprogram
– Etik och kontrakt
– Mentorsamtalet
– Råd och tips för ett lyckat mentorprogram

Kostnaden är 6 700 kr exklusive moms. I kostnaden ingår kurs, lokal, kaffe, lunch samt kursmaterial. Handledning i samband med utbildningen ingår.

Anmälan görs senast en vecka innan kursstart till margareta@neld.se och är bindande. Tillsammans med anmälan skickas CV och erfarenhet av styrelsearbete.